Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
3. februar 2018
Flasket
16. februar 2018
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
13
OG/FG
1,048 / 1,008
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

3,6 kg pilsnermalt, 1 kg Maris Otter, 300 g Caramalt 30 EBC, 300 g hvetemalt, 30 g sjokolademalt

Humle og krydder

4x10 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 15 min, 4x10 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 5 min, 4x40 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic 30 min steep, 4x40 g Amarillo/Citra/Galaxy/Mosaic dry hop

Andre ingredienser

Protafloc, gjærnæring, Brewer's Clarex, gelatin.

Meskeinformasjon

Innmesk 55 grader, 90 min på 64 grader, 5 min på 77 grader

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

450 mrd

Informasjon om gjæring

Tilsatt ren O2, pitch på 14 grader, gjæret på 18 grader

Kommentarer

Vann justert med melkesyre til pH 5.3. Klorid-sulfat-ratio 1:3. Sjokolademalt knust og trukket i kaffefilter kun for farge.


[BBcode]