Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
14. november 2013
Flasket
19. desember 2013
Alkoholstyrke
9,9%
Farve (EBC)
89
OG/FG
1,090 / 1,015
Bitterhet (IBU)
26,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

4500 g Pilsner malt (3 EBC)
2000 g lys DME (-20 min. kok)
1900 g Special B (350 EBC)
600 g sukker (20 min. kok)
500 g demerarasukker (-20 min. kok)
500 g Crystal malt (120 EBC)
330 g Torrified Wheat (5 EBC)
250 g Carapils (5 EBC)

Humle og krydder

-60 min:
30 g Northern Brewer (8,5 %)

-30 min:
30 g Styrian Goldings (5,4 %)

-15 min:
20 g Saaz (4 %)

-5 min:
30 g Styrian Goldings (5,4 %)

Andre ingredienser

-15 min:
2 tsk. gjærnæring
1 stk. Whirlfloc

Meskeinformasjon

Infusjonsmesking: 45 min @ 68 grader.

Gjærtype

WLP500, WLP545

Gjærmengde

Hhv 2 og 1 rør

Informasjon om gjæring

Primær: 21 dager @ 20 grader
Lager: 3 dager @ 5 grader
Sekundær: 11 dager @ 20 grader

Kommentarer


[BBcode]