Klasse
9A Engelsk barley wine
Brygget
14. januar 2013
Flasket
17. mars 2013
Alkoholstyrke
16,0%
Farve (EBC)
80
OG/FG
1187 / 1065
Bitterhet (IBU)
89,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
15,0l
Mengde ferdig øl
15,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 15500 g

Chocolate Malt 360 g

Peated Malt 300 g

Humle og krydder

Magnum 14% alpha 50 g 90 minutes

Liberty 4.3% alpha 30 g 10 minutes

Andre ingredienser

kalk: 2 g

klorid(flytende): 6,75 g

epsomsalt: 2 g

Meskeinformasjon

65 grader i 90 min

Gjærtype

WLP 099

Gjærmengde

622 milliarder

Informasjon om gjæring

40 dager på 20 grader
1 år på 10 grader

Kommentarer

En stor del kokt inn til sirup, tilsatt under gjæringsforløpet.


[BBcode]