Klasse
5G Old ale
Brygget
24. august 2015
Flasket
3. januar 2016
Alkoholstyrke
6,1%
Farve (EBC)
45,1
OG/FG
1,063 / 1,017
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
60,0l
Mengde ferdig øl
57,0l
Gjærbare ingredienser

12 kg Maris Otter Pale malt
1,5 kg Dark Crystal 140L
300 g Black Patent malt
1,00 kg Demerara sukker

Humle og krydder

150 g Fuggle @ 60 min
40 g East Kent Goldings @ 5 min

Andre ingredienser

10g Kalsium Klorid
6g Gips
1 Protafloc tablett
1 ts gjærnæring

Meskeinformasjon

75 min at 69C med 45 l vann
Hev temp til 76 C og hold den i 10 min.
Skyll med 40l vann på 78C
Juster vannvolum ihht avkok

Gjærtype

WLP028

Gjærmengde

4 rør

Informasjon om gjæring

6 liter starter med 4 rør 2 døgn før brygging. Gjæret på magnetrører.
Pitchet gjær på 18 C.
Gjæret 3 uker på 18 C.
Tappet på fat (19 l) med 80 g sukker per fat. Lagret på 18-20 C.

Kommentarer


[BBcode]