Klasse
13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Appelsinskall søt, stjerneanis og nellikspiker
Brygget
21. mai 2016
Flasket
4. juni 2016
Alkoholstyrke
6,5%
Farve (EBC)
61,3
OG/FG
1060 / 1013
Bitterhet (IBU)
34,3 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
63,0l
Mengde ferdig øl
51,0l
Gjærbare ingredienser

6,30 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC)
4,00 kg Munich Malt (17,7 EBC)
1,00 kg Caramel/Crystal Malt -120L (200,0 EBC)
1,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC)
0,50 kg Carafa I (900,0 EBC)
0,50 kg Candi Sugar, Dark (541,8 EBC)

Humle og krydder

80,00 g Motueka [7,20 %] - Boil 60,0 min
60,00 g Orange Peel, Sweet (Boil 15,0 mins)
5,00 g Anise, Star (Boil 15,0 mins)
5,00 g Nellikspiker (Boil 15,0 mins)
30,00 g East Kent Goldings (EKG) [6,50 %] - Boil 10,0 min
20,00 g Motueka [7,20 %] - Boil 5,0 min

Andre ingredienser

PH 5.2 Stabilizer
Irish Moss

Meskeinformasjon

45 min 70 grader
15 min 75 grader
Skylling med 16 liter vann 80 grader.

Gjærtype

Ferm. Safbrew T-58

Gjærmengde

3 pk

Informasjon om gjæring

3 pk Fermentis Safbrew T-58 - 11,5 gr rehydrert. Gjæret i 14 dager på 18-19 grader muligens oppe i 20 under stormgjæring

Kommentarer

Om dette kan leveres i Trondheim eller omegn kan jeg levere det personlig.


[BBcode]