Klasse
9A Engelsk barley wine
Brygget
30. april 2014
Flasket
24. juni 2014
Alkoholstyrke
10,4%
Farve (EBC)
46,6
OG/FG
1,112 / 1,034
Bitterhet (IBU)
107,9 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
45,0l
Mengde ferdig øl
35,0l
Gjærbare ingredienser

16,94 kg Pale Malt, 69,3 %
3,39 kg Munich Malt I13,9 %
1,30 kg Caramunich II 5,3 %
0,85 kg Carahell 3,5 %
0,63 kg Biscuit Malt 2,6 %
0,43 kg Aromatic Malt 1,8 %
0,43 kg Special B Malt 1,8 %
0,45 kg Treacle [Boil for 10 min] 1,8 %

Humle og krydder

110,00 g Magnum [12,00 %] - Boil 60,0 min 55,0 IBUs
50,00 g Polaris [19,00 %] - Boil 60,0 min 39,6 IBUs
50,00 g East Kent Goldings (EKG) [6,60 %] 8,3 IBUs
50,00 g Boadicea [6,60 %] - Boil 10,0 min 5,0 IBUs

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mash in Add 64,74 l of water at 59,5 C 55,0 C 15 min
Mash Step Heat to 65,0 C over 10 min 65,0 C 80 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min

Gjærtype

Wlp 028 Edinburg ale

Gjærmengde

slurry fra mild

Informasjon om gjæring

Startet på 16 grader
hevet til 18-20 grader etter en uke.

Kommentarer


[BBcode]