Klasse
9B Amerikansk barley wine
Brygget
13. april 2013
Flasket
24. april 2013
Alkoholstyrke
12,0%
Farve (EBC)
36
OG/FG
1106 / 1013
Bitterhet (IBU)
100,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

9 kg pilsnermalt
700 g Special B
300 g Aroma

Humle og krydder

42 g Amarillo
42 g Simcoe
42 g Chinook

blandes og tilsettes 3,1 g hvert 3 min igjennom kok.
20 g av hver humle tilsettes som tørrhumle dag 4.
30 g amarillo tilsettes dag 5

Andre ingredienser

vannjustert ihht Gahrsmith
+ protafloc, wyeast gjærnæring og servomyces på 15 min

Meskeinformasjon

50`c i 15 min, deretter heves tempen sakte opp til 64`c i 60 min. Mash out på 76`c i 10 min

Gjærtype

WLP 001

Gjærmengde

Steppet

Informasjon om gjæring

Starter på 16`c så lenge det lar deg gjøre, lar den deretter stige til 20`c. 16 dagers gjæring.

Kommentarer


[BBcode]