Pale Malt 7 EBC 16500 g
Cara Munich I 100 EBC 1200 g
Chocolate Malt 800 EBC 500 g
Roasted Barley 1100 EBC 1000 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 160 g
Nugget 15.0 % 100 g 60 min
Crystal 2.7 % 50 g 30 min
Crystal 2.7 % 50 g 15 min
Columbus 16.0 % 15 g 60 min
2 stk. vaniljestang, kokt ca 15 min
2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min
Innmesk ca 55 liter 67 °C 5 min
Mash step 60 °C 20 min
Mash step 70 °C 40 min
Utmesk. Skylling ca 19 liter. 78 °C 10 min
BIAB
Safale US-05
180 gr
1 min med oksygen. 180 gr. rehydrert gjær, slumpmessig fordelt på to 25 l. gjæringskaret. Ett i kjøleskap og ett i boden, som er kald.
Opprinnelig var det 50 l med OG 1080. Mye trub pga. BIAB.
Fatet med 4 gr. sukker pr liter.