Klasse
9E Imperial stout
Brygget
13. januar 2017
Flasket
27. januar 2017
Alkoholstyrke
7,7%
Farve (EBC)
105
OG/FG
1081 / 1022
Bitterhet (IBU)
88,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
40,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

Pale Malt 7 EBC 16500 g
Cara Munich I 100 EBC 1200 g
Chocolate Malt 800 EBC 500 g
Roasted Barley 1100 EBC 1000 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 160 g

Humle og krydder

Nugget 15.0 % 100 g 60 min
Crystal 2.7 % 50 g 30 min
Crystal 2.7 % 50 g 15 min
Columbus 16.0 % 15 g 60 min

Andre ingredienser

2 stk. vaniljestang, kokt ca 15 min
2. ts Irish Moss, kok siste 10 min
1 ts. WL gjærnæring, kok siste 5 min

Meskeinformasjon

Innmesk ca 55 liter 67 °C 5 min
Mash step 60 °C 20 min
Mash step 70 °C 40 min
Utmesk. Skylling ca 19 liter. 78 °C 10 min

BIAB

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

180 gr

Informasjon om gjæring

1 min med oksygen. 180 gr. rehydrert gjær, slumpmessig fordelt på to 25 l. gjæringskaret. Ett i kjøleskap og ett i boden, som er kald.

Opprinnelig var det 50 l med OG 1080. Mye trub pga. BIAB.

Kommentarer

Fatet med 4 gr. sukker pr liter.


[BBcode]