Klasse
10B Lys sterk belgisk ale
Brygget
9. desember 2014
Flasket
14. desember 2014
Alkoholstyrke
7,0%
Farve (EBC)
15
OG/FG
1,076 / 1,030
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
18,0l
Mengde ferdig øl
15,0l
Gjærbare ingredienser

4,8 kg Pilsner Malt
1,2 kg Caramalt
800 g brun rørsukker

Humle og krydder

27,03 g Perle 6,4 % Alpha
21,5 g Hersbrucker 2,0 % Alpha

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Innmesking 75 grader med 12 liter vann.
Temperatur gikk ned til 69 grader.
Mesken har stått i 120 min. og gikk ned til 67 grader.
Etter det tok jeg 6 liter med kokende vann og helle over mesken.
Temperatur gikk opp til 7 grader som bli holt i 20 min.
Avmesking 72 grader.

Gjærtype

Wyeast 3787

Gjærmengde

1 pak

Informasjon om gjæring

Hovedgjæring 5 dager på 22 grader til F.G.
Jeg løser opp 180 g brun rørsukker i samme mengde vann og helle det inn i et ren gjæringskar. Jeg tapper over ferdig gjærer brygget til den rene kar.
Etter det så stått brygget på nedkjøling til 8 grader.
Når det var ferdig tapper jeg alt på flasker og lagrer det på 8 - 10 grader i måneder.

Kommentarer

Drikke temperatur 8 - 10 grader.
Bunnfall skal være igjen på flasken.


[BBcode]