4,8 kg Pilsner Malt
1,2 kg Caramalt
800 g brun rørsukker
27,03 g Perle 6,4 % Alpha
21,5 g Hersbrucker 2,0 % Alpha
Innmesking 75 grader med 12 liter vann.
Temperatur gikk ned til 69 grader.
Mesken har stått i 120 min. og gikk ned til 67 grader.
Etter det tok jeg 6 liter med kokende vann og helle over mesken.
Temperatur gikk opp til 7 grader som bli holt i 20 min.
Avmesking 72 grader.
Wyeast 3787
1 pak
Hovedgjæring 5 dager på 22 grader til F.G.
Jeg løser opp 180 g brun rørsukker i samme mengde vann og helle det inn i et ren gjæringskar. Jeg tapper over ferdig gjærer brygget til den rene kar.
Etter det så stått brygget på nedkjøling til 8 grader.
Når det var ferdig tapper jeg alt på flasker og lagrer det på 8 - 10 grader i måneder.
Drikke temperatur 8 - 10 grader.
Bunnfall skal være igjen på flasken.