Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
31. januar 2013
Flasket
18. februar 2013
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
12
OG/FG
1054 / 1010
Bitterhet (IBU)
37,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
225,0l
Mengde ferdig øl
20,0l
Gjærbare ingredienser

3,8 kg mo pale malt
500 g munich II
500 g rugmalt
120 g bisquit
129 g havregryn

Humle og krydder

10 g chinook FWH
20 g amarillo 15 min
10 g simcoe 15 min
20 g amarillo 5 min
10 g simcoe 5 min
80 g amarillo dry hop

Andre ingredienser

1/2 tab protafloc 15 min
6 g gypsum
5 g calsium cloride

Meskeinformasjon

50'c 15 min
64'c 60 min
76'c 10 min

Gjærtype

Wlp001

Gjærmengde

2pakker i 2liter starter

Informasjon om gjæring

16'c i 3 døgn, deretter 18 grader

Kommentarer

Servomyces og wyeast gjærnæring i kok og starter, tilsatt o2 4 l/ pr min i 35 sek.


[BBcode]