Klasse
5F Skotsk sterk ale/Wee heavy
Brygget
28. mars 2017
Flasket
15. april 2017
Alkoholstyrke
8,1%
Farve (EBC)
40
OG/FG
1,089 / 1,027
Bitterhet (IBU)
26,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
27,0l
Gjærbare ingredienser

7kg Maris Otter
500g Crystal 150
200g CaraAroma
100g Pale chocolate
100g Special B
500g DME

Humle og krydder

15g Magnum @ 60 min
50g EKG @ 30 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

90 min @ 70C
10 min @ 75C

Gjærtype

WLP007

Gjærmengde

3 l starter

Informasjon om gjæring

Pitch at 14C. Ferment at 16C until FG has been reached. 3-4 weeks. (1.027-1.030)

Then 7 days at 6C before bottling.

Add 3.5g priming sugar per liter.

Kommentarer

Brewed on Grainfather

Mash water: 24l
Sparge water: 15l

Water adjustments:
Mash: 2g CaSO4, 3g CaCL2, 2g CaCO3
Sparge: 1.7g CaSO4, 2.5g CaCL2


[BBcode]