Klasse
13B Krydret øl (basistype 13F Klassisk norsk juleøl)
Ekstra ingredienser
Einebær
Brygget
26. september 2015
Flasket
6. oktober 2015
Alkoholstyrke
6,0%
Farve (EBC)
73
OG/FG
1,062 / 1,018
Bitterhet (IBU)
40,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

5000 gr. maris otter pale malt
700 gr. wheat malt
500 gr. crystal malt
500 gr. chocolate wheat
500 gr. flaked wheat

Humle og krydder

30 gr. target
70 gr. east kent golding
15 gr. einebær

Andre ingredienser

110 gr. sukker (karbonering)

Meskeinformasjon

1 time 65 grader
10 min oppvarming til 77 grader
5 min utmesking på 77 grader

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

18 gr.

Informasjon om gjæring

18 grader i 6 dager
22 grader i 4 dager

Kommentarer

Dette er min 4 batch, men den første selvkomponerte. Brygget på 36 liters brew in bag system i garasjen. Jeg har forsøkt å tilnærme meg en engelsk porter, dog med en egen vri. Jeg har brukt humlepose som "filter" under omstikking siden jeg lar endel turb bli med i gjæringskaret.


[BBcode]