Klasse
9D Baltisk porter
Brygget
18. november 2017
Flasket
1. februar 2018
Alkoholstyrke
7,8%
Farve (EBC)
57
OG/FG
1,081 / 1,026
Bitterhet (IBU)
36,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
23,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

3,5 kg Weyermann Bohemian Pilsner Floor malted - 4 EBC
5,5 kg Ireks Munich Malt 2 - 22 EBC
250 g Thomas Fawcett Crystal Malt - 150 EBC
250 g Thomas Fawcett Red Crystal Malt - 240 EBC
150 g Thomas Fawcett Chocolate Malt - 1175 EBC
200 g Weyermann Carafa Special 2 - 1150 EBC

Humle og krydder

35g Northern Brewer 10,5% AA @60 min
20g Saaz 4% AA @15 min
20g Saaz 4% AA @2 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

55 grader i 15 min
67 grader i 20 min
71 grader i 20 min
78 grader i 5 min

Gjærtype

1,75 mill/ml/Plato

Gjærmengde

WLP833

Informasjon om gjæring

Pitch på 8 grader, la stige til 10 grader på 4 dager.
La stige til 12 grader på 2 dager, hold til FG.

Kommentarer


[BBcode]