Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
20. desember 2017
Flasket
5. januar 2018
Alkoholstyrke
9,0%
Farve (EBC)
33
OG/FG
1080 / 1012
Bitterhet (IBU)
35,0 (O)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

8,0 kg Pilsnermalt
0,45 kg Caramunich 90 ebc
0,20 kg Biscuit
0,14kg Aromatic malt
0,11kg Special B
0,09kg Chocolate malt
450 gram D-180.

Humle og krydder

30 gram Northern Brewer 90 min
30 gram Hallertauer 30 min
30 gram styrian goldings 30 mi

Andre ingredienser

0,5 tsk Gjærnæring
0,5 tab Protaflock

Meskeinformasjon

Dobbeltmesk
60 min på hver runde.
65 grader.

Gjærtype

wlp 530

Gjærmengde

322 milliarder

Informasjon om gjæring

2 dager på 19 grader
4 dager på 21 grader
hevet temp til 24 ila 1 døgn
Resterende tid på 24 grader

Kommentarer

Dårlig utnyttelse av maltet .
mest sannsynlig pga av ovalt maltrør som førte til for hurtig gjennomstrømmning.


[BBcode]