4,25 kg Thomas Fawcett Pale Ale Malt (Maris Otter)
1 kg Thomas Fawcett Crystal malt
0.25 kg Muntons Spraymalt Light
Humle:
22,5 g Northern Brewer 9,3%, 60 min kok
15 g Cascade 6,5%, flameout, 30 min hotstand
Krydder (alle på flameout, 30 min hotstand):
0,8 g kanel, malt
0,6 g ingefær, malt
0,3 g muskatnøtt, malt
0,3 g stjerneanis, malt
Vannjustering:
10,5 g kalsiumsulfat
1 g natron
0,7 g melkesyre (i skyllevann)
Mesking på 67 grader i 60 min, 77 i 5 min.
Meskevann: 23 L
Skyllevann: 6.2 L
WLP051
ca 220 mrd celler
1 pakke WLP051 i 0.9 liter gjærstarter.
Pitchet gjær på 17 grader.
Gjæring på 18 grader i 3 dager, 19 grader i 4 dager, 20 grader i 2 dager, 21 grader resten av tiden.
Fikk litt lavere utbytte enn forventet, spraymalt tilsatt for å justere opp til ønsket BG/OG.