Klasse
13B Krydret øl (basistype 5G Old ale)
Ekstra ingredienser
Kanel, ingefær, muskatnøtt, stjerneanis
Brygget
3. oktober 2017
Flasket
17. oktober 2017
Alkoholstyrke
5,9%
Farve (EBC)
30
OG/FG
1,060 / 1,016
Bitterhet (IBU)
29,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,0l
Mengde ferdig øl
17,5l
Gjærbare ingredienser

4,25 kg Thomas Fawcett Pale Ale Malt (Maris Otter)
1 kg Thomas Fawcett Crystal malt
0.25 kg Muntons Spraymalt Light

Humle og krydder

Humle:
22,5 g Northern Brewer 9,3%, 60 min kok
15 g Cascade 6,5%, flameout, 30 min hotstand

Krydder (alle på flameout, 30 min hotstand):
0,8 g kanel, malt
0,6 g ingefær, malt
0,3 g muskatnøtt, malt
0,3 g stjerneanis, malt

Andre ingredienser

Vannjustering:
10,5 g kalsiumsulfat
1 g natron
0,7 g melkesyre (i skyllevann)

Meskeinformasjon

Mesking på 67 grader i 60 min, 77 i 5 min.
Meskevann: 23 L
Skyllevann: 6.2 L

Gjærtype

WLP051

Gjærmengde

ca 220 mrd celler

Informasjon om gjæring

1 pakke WLP051 i 0.9 liter gjærstarter.
Pitchet gjær på 17 grader.
Gjæring på 18 grader i 3 dager, 19 grader i 4 dager, 20 grader i 2 dager, 21 grader resten av tiden.

Kommentarer

Fikk litt lavere utbytte enn forventet, spraymalt tilsatt for å justere opp til ønsket BG/OG.


[BBcode]