Klasse
4H Irsk rød
Brygget
21. januar 2015
Flasket
4. februar 2015
Alkoholstyrke
5,2%
Farve (EBC)
46
OG/FG
1,052 / 1,012
Bitterhet (IBU)
27,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

9,5 kg Maris Otter Pale malt
0,4 kg Crystal malt
0,4 kg Dark Crystal malt
0,3 kg Roasted Barley

280 gram sukker til karbonering på flasker

Humle og krydder

60 minutter:
55 gram East Kent Goldings (6%)

15 minutter:
60 gram East Kent Goldings
(6%)

Andre ingredienser

25 gram ph 5,2 stabilizer i mesk

1 whirlfloc tablett, 15 minutter kok

1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok

25 dråper Brewers clarex i gjæringskaret

Meskeinformasjon

66 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

Gjærtype

WLP 004

Gjærmengde

2 rør + starter

Informasjon om gjæring

Primærgjæring: 18 grader i 14 dager

Karbonering på flasker: 22 grader i 14 dager

Kommentarer


[BBcode]