Klasse
12E Berliner weisse
Brygget
2. august 2013
Flasket
24. januar 2014
Alkoholstyrke
3,6%
Farve (EBC)
6
OG/FG
1,034 / 1,007
Bitterhet (IBU)
1,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
8,0l
Mengde ferdig øl
8,0l
Gjærbare ingredienser

0,75 kg Heidelberg pilsmalt
0,75 kg Bestmalz hvetemalt

Humle og krydder

3,5 g Fuggles pellets (5 % alfasyre) - FWH (3 min total koketid)

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

1 time ved 64 C
5 min ved 75 C

Gjærtype

Surdeigskulturen min

Gjærmengde

En god sleiv (1 dl)

Informasjon om gjæring

54 dager ved 22 C
17 dager ved 25 C
ca 2 måneder ved 10 C

Kommentarer

Ølet er ikke tilsatt annen gjær enn surdeigskulturen. Total koketid på vørteren er 3 min.


[BBcode]