Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
27. september 2014
Flasket
23. oktober 2014
Alkoholstyrke
8,9%
Farve (EBC)
70
OG/FG
1083 / 1016
Bitterhet (IBU)
24,3 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
45,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

8,50 kg Pilsner
4,50 kg Pale Malt
1,00 kg Caramunich Malt
0,30 kg Biscuit Malt
0,25 kg Aromatic Malt
0,20 kg Chocolate Malt
0,20 kg Special B Malt
1,00 kg Candi Sugar, Dark

Humle og krydder

90,00 g Styrian Goldings - 60,0 min
15,00 g Hallertauer Mittelfrueh - 15,0 min
15,00 g Styrian Goldings - 15,0 min
15,00 g Hallertauer Mittelfrueh - 1,0 min H
15,00 g Styrian Goldings - 1,0 min

Andre ingredienser

1 Whirlfloc Tablet 10,0 min
2 tsp Yeast Nutrient 10 min

Meskeinformasjon

Single infusion mash at 65,0 C for 90 min

Gjærtype

Wyeast Labs 3787

Gjærmengde

9 L starter

Informasjon om gjæring

10 dager ved 20C
Deretter 2 ukers modning ved 5C i nytt fat før flasking.

Kommentarer


[BBcode]