Klasse
1C Tsjekkisk pilsner
Brygget
9. juni 2012
Flasket
16. august 2012
Alkoholstyrke
6,3%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1060 / 1012
Bitterhet (IBU)
35,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,5l
Gjærbare ingredienser

5200 gr. Pils malt, EBC 3

Humle og krydder

27 gr. Hallertau Hersbrucker, IBU 3,9, koketid 01:00
40 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 01:00
20 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 00:10
20 gr. Saaz, IBU 3,6, koketid 00:01

Andre ingredienser

3,7 gr. CaCl2 Kalsiumklorid (veisalt)
1,8 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat (gips)
5,2 gr. Klar urt,15 min.
2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min.

Meskeinformasjon

66/67°C, 75 min
78°C, 20 min

Gjærtype

WLP 800, White Labs Pilsner Lager Yeast

Gjærmengde

2 rør, enkel starter.

Informasjon om gjæring

9,5°C, 43 dager.

Kommentarer


[BBcode]