Klasse
3C Doppelbock
Brygget
21. mars 2015
Flasket
11. april 2015
Alkoholstyrke
8,8%
Farve (EBC)
49
OG/FG
1,086 / 1,020
Bitterhet (IBU)
26,1 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
56,0l
Mengde ferdig øl
48,0l
Gjærbare ingredienser

Munich malt, 5 kilo
Pilsnermalt, 5 kilo
Lys spraymalt, 4 kilo
Caramunich 2 malt, 2 kilo
Carabohemian, 500 gram
Caraamber, 500 gram
Carafa special 3, 100 gram
sukker, 280 gram til karbonering på flasker

Humle og krydder

47 gram Magnum (13%), 60 minutter kok
30 gram Hallertau Mittelfrüh (3%), 15 minutter kok

Andre ingredienser

Natron, 10 gram i mesk
Kalsiumklorid, 9 gram i mesk
Kalsiumsulfat, 6 gram i mesk
CaCo3, 5 gram i mesk
1 whirlfloctablett, 15 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok

Meskeinformasjon

67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter

Gjærtype

WLP 833

Gjærmengde

10 rør, 5 l. starter

Informasjon om gjæring

12 grader i 21 dager
20 grader i 14 dager, karbonering på flasker

Kommentarer


[BBcode]