Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
20. februar 2016
Flasket
1. mars 2016
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
9,1
OG/FG
1,046 / 1,010
Bitterhet (IBU)
35,8 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
120,0l
Mengde ferdig øl
100,0l
Gjærbare ingredienser

9.50 kg Weyermann Ekstra Pale Pilsner Malt (2.5 Grain 1 44.2 %
9.50 kg Weyermann Pale Ale Malt (7.5 EBC) Grain 2 44.2 %
1.00 kg Weyermann CaraHell (30.0 EBC) Grain 3 4.7 %
1.00 kg Weyermann Munich Malt Type 1 (18.0 EBC) Grain 4 4.7 %
0.50 kg Oats, Flaked (2.0 EBC) Grain 5 2.3 %

Humle og krydder

120g amarillo 15 min
120g falconers flight 15 min
240g amarillo 2 min
240g falconers flight 2 min
150g amarillo dryhop dag 5
150g falconers flight dryhop dag 5

Andre ingredienser

2.5 tabletter whirlflock 15 min
yeast nutrient 15 min

140 liter i HLT
42g Cas04 (Kalsiumsulfat)

25liter til i HLT
7.5g Cas04 (Kalsiumsulfat)

65 liter til mesk
6.5g CaC03(Kalsiumkarbonat)

Meskeinformasjon

Mash 64.0 C 60 min
Mash Out 76.0 C 10 min

Gjærtype

wlp001

Gjærmengde

Steppa starter

Informasjon om gjæring

4 dager på 17
1 dag 18
7 dager på 19
2 dager cold crash

Kommentarer


[BBcode]