6000 g pale ale malt. 5 EBC.
1000 g aromatic malt. 50 EBC.
800 g flaked oats.
800 g roasted barley. 1300 EBC.
400 g special B 350 EBC.
300 g Chocolate. 1200 EBC.
200 g flaked wheat.
1000g demerera sukker.
50 g Wilamette (5.5 AA) @ 90 min
75 g Target (9 AA) @ 75 min
26 g Wilamette (5.5 AA) @ 5 min
30 g tørket søt appelsinskall @ 5 min.
1 tsp natron før mesk
1 tsp gips før mesk
1 tsp kritt blandet ut med kornet
1 tsp irish moss @ 15 min
1 tsp yeast nutrients @ 15 min
2 oppskårede bourbon vaniljestenger tilsatt på secondary. Fjernet etter 5 dager.
Mesket på 65-66 grader i 60 min.
Safale US - 05
44 g.
Gjæret på 20 grader i 7 dager. Stabil FG nådd etter 7 dager.
Reracked til secondary med vaniljestenger.
Vaniljestenger fjernet etter 5 dager
Flasket etter 2 uker på secondary.
Basert på øltype 9E: Imperial stout.