Klasse
13B Krydret øl
Brygget
4. september 2015
Flasket
17. september 2015
Alkoholstyrke
6,6%
Farve (EBC)
45
OG/FG
1,061 / 1,011
Bitterhet (IBU)
31,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
51,0l
Mengde ferdig øl
49,0l
Gjærbare ingredienser

Malt:
Pilsner-, Melanoidin, Münchener-, Hvete-, Røykmalt.
Honning

Humle og krydder

Stjerneanis, kanelstenger

Andre ingredienser

Portafloc,klaringsmiddel

Meskeinformasjon

Ettstegsmesking, 66 grader i 90 minutter.
Utvasking ved opp mot 80 grader i ca. 90 minutter.

Gjærtype

Tørrgjær; US-05

Gjærmengde

30 gram

Informasjon om gjæring

Rehydrert tørrgjær fordelt på to gjæringskar.
Gjæret ut ved konstant 20 grader.
Stormgjæring i gang dagen etter brygging.
Etter utgjæring ble ølet tilsatt ca. 6 gram sukker pr liter (kokt sukkerlake) ved flasking. Karboniseringstiden på flasker, ca. 10 dager.

Kommentarer


[BBcode]