Klasse
10D Saison
Brygget
7. september 2014
Flasket
21. september 2014
Alkoholstyrke
6,4%
Farve (EBC)
7,5
OG/FG
1054 / 1005
Bitterhet (IBU)
16,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
21,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

3,6 kg Castle Pilsner
3,2 kg Flaket hvete
0,4 kg Havregryn

Humle og krydder

Koketid: 90 min.
60 min: 20 g East Kent Goldings 7,4%
5 min: 5 g East Kent Goldings 7,4%
5 min: 40 g pomeransskall (ferskt, frosset)
5 min: 20 g korianderfrø
5 min: 2 g kamilleblomst

Andre ingredienser

Vannjustering med kalsiumklorid og kalsiumsulfat.
Tilsatt 0,5 tablett Protafloc og 0,5 ts. gjærnæring 15 min. før kokestopp.

Meskeinformasjon

Full-volum BIAB. 36,5 L vann.
90 minutter ved 69 C.
10 minutter ved 76 C.
Posen skvist for å hente ut mest mulig. 34 L til kok.

Gjærtype

WLP556

Gjærmengde

1,5 dl slurry

Informasjon om gjæring

Tilsatt 1 L O2.
Pitch ved 19 C. Økt til 21 C over 2 dager. Gjæret ut ved 21 C i løpet av 10 dager før cold crash.

Kommentarer

Ølet er brygget som en kraftig wit, men gjæret med saisongjær.


[BBcode]