Klasse
8C Oatmeal stout
Brygget
20. oktober 2015
Flasket
3. november 2015
Alkoholstyrke
5,9%
Farve (EBC)
76
OG/FG
1,060 / 1,017
Bitterhet (IBU)
37,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
25,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

4,5kg Pale malt
1,1kg Havreflak
0,5kg Hvetemalt
0,34kg Chocolate malt (600ebc)
0,35kg Crystall malt (275ebc)
0,25kg Black malt (1400ebc)
0,5kg Light dry malt extract

6gr sukker pr liter til karbonering, tilsatt som sukkerlake.

Humle og krydder

78gr East Kent Golding (60min)

Andre ingredienser

0,5stk Protafloc tablet (15min)
1,25gr YIT Gjærnæring (1min)

6 dråper Brewers Clarex, i gjæringskar.

Ca 200gr Risskall for å lette meskingen.

Meskeinformasjon

23l vann til innmesk og 18l vann til skylling

Kontinuerlig sirkulasjon under mesking for gjevnere temperatur.

60min - 66 grader celcius
15min - 78 grader celcius

60min kok.

Gjærtype

US-05

Gjærmengde

2pk à 11,5gr

Informasjon om gjæring

Ca 2 uker på 20 grader celsius med temperatur kontroll.

Kommentarer

Brygget på BB30


[BBcode]