Klasse
8D Porter
Brygget
7. januar 2018
Flasket
16. februar 2016
Alkoholstyrke
8,2%
Farve (EBC)
72,2
OG/FG
1,084 / 1,022
Bitterhet (IBU)
61,7 (B)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
140,0l
Mengde ferdig øl
125,0l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale malt
Munich1
Vienna
Crystalmalt
Hvetemalt
Chocolate malt
Black malt
Carafa malt

Humle og krydder

Perle
Hellertauer Mittlefrû

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

1 times mesking, og relativt mye skylling.
kokt ned til 1,084.

Gjærtype

Weihenstephan 34/70

Gjærmengde

15 liter 1.040

Informasjon om gjæring

Gjæret i 7 dager, deretter ble gjæringstemperaturen økt gradvis til 20 grader.
Da temperatur var kommet på 20 grader ble den stukket om, og sto ca 4 uker på 9 grader. og deretter fatet.

Kommentarer

Brygget av Sandved brygglaug av
Bryggmester Thomas Klaussen godt assistert av Sigmund Fiveland, Øyvind Årdal, Kenneth Flikkerud og Bjørn Didriksen


[BBcode]