Klasse
9E Imperial stout
Brygget
19. mai 2013
Flasket
9. juni 2013
Alkoholstyrke
9,8%
Farve (EBC)
119
OG/FG
1,099 / 1,025
Bitterhet (IBU)
54,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
30,0l
Mengde ferdig øl
24,0l
Gjærbare ingredienser

4000 g Pale malt (5 EBC)
3000 g Lys flytende maltekstrakt
2000 g Munich malt (25 EBC)
1000 g Carabohemian (180 EBC)
1000 g Muscovadosukker
700 g Carafa I (1100 EBC)
600 g Peat smoked malt (6 EBC)
468 g Black malt (1400 EBC)
400 g Lys DME
200 g Black strap Melasse

Humle og krydder

-120 min:
41 g Fuggles (4,5 %)
60 g Northern Brewer (8,5 %)

-90 min:
15 g Northern Brewer (8,5 %)

-15 min:
12 g lakrisrot i biter

-10 min:
35 g Hallertauer Mittelfrüh (4,5 %)

Andre ingredienser

-15 min:
1 stk. Whirlfloc
1 tsk gjærnæring

Meskeinformasjon

Infusjonsmesking: 60 min @ 70 C.
Partiskylling @ 78 grader.

Gjærtype

WLP007 og S-04

Gjærmengde

2 rør og 2 pakker

Informasjon om gjæring

20 dager @18 grader

Kommentarer

Melasse og muscovadosukker tilsatt tre dager inn i gjæringen.


[BBcode]