4300 gram Pilsnermalt
300 gram Münchenermalt
200 gram Cara pils
140 gram sukker til flaskekarbonering
50 gram Saaz pellets 3,5% 60 minutter
40 gram Saaz pellets 3,5% 30 minutter
40 gram Saaz pellets 4,10% 15 minutter
40 gram Saaz pellets 4,10% 0 minutter (ved kokeslutt)
11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram Supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok
90 minutter enstegsmesking 67 grader
WLP833 German Bock Lager
2 rør, 3 liter starter, 500 milliarder celler
Gjæret i 17 dager på 8-9 grader. Diacetylrest ved 16 grader de siste 4 dagene.
Naturlig karbonert i to uker ved 20 grader. Lagret 10 januar 2013 ved 4 grader.