Klasse
1C Tsjekkisk pilsner
Brygget
9. desember 2012
Flasket
30. desember 2012
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
6,4
OG/FG
1049 / 1010
Bitterhet (IBU)
40,3 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
31,0l
Mengde ferdig øl
24,5l
Gjærbare ingredienser

4300 gram Pilsnermalt
300 gram Münchenermalt
200 gram Cara pils
140 gram sukker til flaskekarbonering

Humle og krydder

50 gram Saaz pellets 3,5% 60 minutter
40 gram Saaz pellets 3,5% 30 minutter
40 gram Saaz pellets 4,10% 15 minutter
40 gram Saaz pellets 4,10% 0 minutter (ved kokeslutt)

Andre ingredienser

11 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
2 gram Supermoss 10 minutter kok
0,5 tsk Wyeast gjærnæring 10 minutter kok

Meskeinformasjon

90 minutter enstegsmesking 67 grader

Gjærtype

WLP833 German Bock Lager

Gjærmengde

2 rør, 3 liter starter, 500 milliarder celler

Informasjon om gjæring

Gjæret i 17 dager på 8-9 grader. Diacetylrest ved 16 grader de siste 4 dagene.

Kommentarer

Naturlig karbonert i to uker ved 20 grader. Lagret 10 januar 2013 ved 4 grader.


[BBcode]