Klasse
13B Krydret øl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser
Koriander og salt
Brygget
25. november 2016
Flasket
26. februar 2017
Alkoholstyrke
3,7%
Farve (EBC)
7
OG/FG
1040 / 1012
Bitterhet (IBU)
1,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
65,0l
Mengde ferdig øl
60,0l
Gjærbare ingredienser

6kg hvetemalt
5kg pilsmalt
1 syremalt

Humle og krydder

5g Hallertauer Mittelfrüh
20g salt
25g koriander

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

62 grader - 30 minutter
72 grader - 30 minutter
76 grader - 10 minutter

Gjærtype

Vossakveik+brett B

Gjærmengde

0.5 M/ml/P

Informasjon om gjæring

Lactostarter laget av pilsmalt tilsatt 25 liter på 40 grader.
Kveik tilsatt 35 liter på 40 grader.
Blandet etter to dager, tilsatte brett og satte i romtemperatur, ca 20 grader.

Kommentarer

Brett B dyrket fra Orval-flaske. PH på syrnet del var under 3.5 ved blanding, og nådde denne ph-verdi etter gjæring var ferdig.


[BBcode]