Klasse
6B Amerikansk IPA
Brygget
1. februar 2013
Flasket
17. februar 2013
Alkoholstyrke
6,9%
Farve (EBC)
25
OG/FG
1066 / 1013
Bitterhet (IBU)
83,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

MO Pale malt - 4000 g
vienna - 2000 g
munich - 500 g
cara crystal - 500 g
crystal malt - 300 g

Humle og krydder

chinook 30g 90 min 12.6 alfa
cascade 30g 90 min 6.5 alfa
chinook 20g 60 12.6 alfa
cascade 20g 30min 6.5 a
cascade 20g 5 6.5 alfa
cascade tørr etter en uke i karr.. 40g 6.5 alfa

Andre ingredienser

ph stabilizer 1\2 ts
gypsom 4 g
super moss 1\2 ts
1 ts gjær næring fra wyeast

Meskeinformasjon

62C i 30 min
66C i 60 min
utmesk med 85 C vann

Gjærtype

wyeast 001 californian ale

Gjærmengde

1 pakke 2 liter starter

Informasjon om gjæring

tilsatt ved 14 C økt til 16 C over natten og i 4 dager
ved og på 1018 hevet temp til 19 C for diasetyl rest

Kommentarer

sammarbeid mellom richard whitehead og meg selv ,


[BBcode]