Klasse
8E Moderne porter og stout
Brygget
1. desember 2013
Flasket
17. desember 2013
Alkoholstyrke
5,8%
Farve (EBC)
88
OG/FG
1058 / 1014
Bitterhet (IBU)
57,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
24,5l
Gjærbare ingredienser

Maris Otter Pale Malt 4000g
Rye Malt (e.l.) 200g
Crystal Malt 120 600g
Chocolate Malt 400g
Black Malt 400g
Flaked Oats (e.l.) 200g
Flaked Barley (e.l.) 200g
Flaked Wheat (e.l.) 200g

Humle og krydder

Northern Brewer 10.5% 50g @60'
Northern Brewer 10.5% 50g @5'

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mesket ved 66°-64°C ca 80'.
Batch sparge.

Gjærtype

Safale S-04

Gjærmengde

1 pk (?)

Informasjon om gjæring

Tørrgjær rett i vørter, som da holdt 15°C. 18°-19°C neste dag, opptil 20°C deretter.

Kommentarer

Noen av kornslagene ble byttet ut (ut fra hva som var tilgjengelig i bryggebutikken) uten at jeg har nøyaktige notater om hvordan; f eks er det mulig hveteflak ble erstattet med hvetemalt. Dette har ingen vesentlig innvirkning på smaken.
Flasket om til konkurranseflasker; vi får håpe en eventuell oksidasjon er typeriktig.


[BBcode]