Klasse
13B Krydret øl (basistype 8E Moderne porter og stout)
Ekstra ingredienser
Habanero chili
Brygget
15. september 2015
Flasket
29. september 2015
Alkoholstyrke
6,2%
Farve (EBC)
1080
OG/FG
1063 / 14
Bitterhet (IBU)
40,0 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
22,0l
Gjærbare ingredienser

pale malt, roasted wheat, roasted barley

Humle og krydder

Habanero chili, (
Columbus-, Chinook-, East kent Goldings- og Amarillohumle.

Andre ingredienser

Carafa II,
Havregryn (kun 7,3% så føler det er for lite til å si at dette er basert på en havrestout.)
Portafloc tablet

Meskeinformasjon

Innmesking ved 65 grader. Etter 40 min økes temperatur til 67 grader. Total mesketid 90 minutter.

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

17 gram

Informasjon om gjæring

Fulgt opskriften på tørrgjærpakka og gjæret ved temeratur ca. 19 grader

Kommentarer

Her har vi forsøkt å lage en krydder-stout med relativt kraftig innslag av chili for en lang ettersmak.


[BBcode]