Klasse
4E Amerikansk pale ale
Brygget
25. januar 2014
Flasket
8. februar 2014
Alkoholstyrke
5,4%
Farve (EBC)
14,4
OG/FG
1,050 / 1,009
Bitterhet (IBU)
36,69 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
22,5l
Mengde ferdig øl
21,0l
Gjærbare ingredienser

3,6 kg Maris Otter malt
1,4 kg Munich malt
1 kg Pale malt
0,2 kg Amber malt
o,15 kg Carapils

Humle og krydder

10 gram Columbus 60 min
17 gram Ahtanum 60 min
15 gram Columbus 15 min
22 gram Ahtanum 15 min
20 gram Columbus 2 min
25 gram Palisade 2 min 40 gram Willamette 8 dager
35 gram Palisade 8 dager

Andre ingredienser

3 gram Wyeast gjærnæring
1 teskje Irish Moss

Meskeinformasjon

67C i 60 min
72C i 10 min

Gjærtype

Bry-97

Gjærmengde

2 dl slurry

Informasjon om gjæring

Fra 16-21 grader over 14 dager. Tappet over til sekundær kar før tørrhumling

Kommentarer


[BBcode]