Klasse
2D Münchener dunkel
Brygget
5. januar 2013
Flasket
22. februar 2013
Alkoholstyrke
4,7%
Farve (EBC)
45
OG/FG
1056 / 1020
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
185,0l
Gjærbare ingredienser

4000 gr. Pilsen, EBC 3
1500 gr. Pale crystal Malt, EBC 70
250 gr. Crystal mørk malt, EBC 400
250 gr. Crystal lys malt, EBC 150

Humle og krydder

20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 01:00
20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 00:05
20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 00:00

Andre ingredienser

3,3 gr. CaCl2 Kalsiumklorid.
1,3 gr. CaCO3 Kalsiumkarbonat
1,7 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat
5,0 gr. NaHCO3 Natriumbikarbonat
6,0 gr. Klar urt, 15 min.
2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min.

Meskeinformasjon

68°C 75 min
78°C 30 min

Gjærtype

WLP833 German Bock og WLP835 LagerX

Gjærmengde

2 + 2 rør

Informasjon om gjæring

9,5 grader, 28 dager

Kommentarer


[BBcode]