Klasse
13F Klassisk norsk juleøl (basistype 2C Märzen)
Ekstra ingredienser
Brygget
13. august 2013
Flasket
10. september 2013
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
32
OG/FG
1053 / 1014
Bitterhet (IBU)
30,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
48,0l
Mengde ferdig øl
48,0l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 6000 g
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 5200 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 1000 g
Chocolate Malt 800 EBC 150 g
Dry Light Extract 8 EBC 700 g

Humle og krydder

Saaz 2.8% alpha 85 g 60 minutes
Hersbrucker 2.1% alpha 85 g 60 minutes
Saaz 2.8% alpha 67 g 10 minutes
Hersbrucker 2.1% alpha 67 g 10 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 67 g 10 minutes

Andre ingredienser

Appelsinskall (60 gr.), nellik (6 spiker), lakrisrot (20 gr.), en vaniljestang og en kanelstang.

Meskeinformasjon

68 degrees for 90 minutes.

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

Flere store startere

Informasjon om gjæring

Gjæret i to separate bøtte, begge i kjøleskap på ca. 8-9 grader.

Kommentarer

Flaskes med 6 gr. sukker pr. liter. (Cane sugar)
2 uker i romtemperatur på flaske ved naturlig karbonering, deretter mange, lange, uker i kjøleskap (0 -1 gr.)


[BBcode]