Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
26. oktober 2014
Flasket
9. mars 2015
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
48
OG/FG
1076 / 1012
Bitterhet (IBU)
25,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
23,0l
Gjærbare ingredienser

Plisnermalt 5000g
Palemalt 3000g
Special B 350g
Extra Light DME 300g
Kandisirup (Kandijsiroop) 1300g

Humle og krydder

Galena 23g - 60min
Saaz 23g - 15min

Coriander Seed 3g

Andre ingredienser

Irish Moss
WLN4000

Kalsiumsulfat (CaSO4)
Kalsiumklorid (CaCl2)
Kalsiumkarbonat (CaCO3)
Natriumbikarbonat (Natron)

Meskeinformasjon

70 C for 5 min
67 C for 45 min
69 C for 15 min
76 C for 10 min mash out

3:1 ratio

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

3 pgk

Informasjon om gjæring

Rise from 18C to 27C in 3 days

27C for 5 days

20C for 10 days

Transferred to keg and force carbonated. Then bottled with sugar and US05

Kommentarer

CO2 = Forced + Natural


[BBcode]