Klasse
9D Baltisk porter
Brygget
9. desember 2013
Flasket
10. mars 2014
Alkoholstyrke
9,5%
Farve (EBC)
100
OG/FG
1092 / 1020
Bitterhet (IBU)
31,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
42,0l
Mengde ferdig øl
40,0l
Gjærbare ingredienser

7.6 kg CM Munchener

7.2 kg Weyermann Bohemian pilsner

2.2 kg Weyermann Caramunich 2

0.9 kg CM Ambré

0.9 kg Muntons dark crystal

0.15 kg CM Special B

0.25 kg carafa 3 special
0.1 kg choco
0.1 kg pale choco

Humle og krydder

20 g Magnum Pellet 16% Boil 60 min

20 g Magnum Pellet 14.7% Boil 60 min

40 g Hallertau Hersbrucker Pellet 2.8% Boil 5 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

No-sparge på 67 grader i 90 min

Gjærtype

WLP 833

Gjærmengde

658 milliarder

Informasjon om gjæring

2 dager på 12 grader
21 dager på 10 grader
1 dag på 11 grader
1 dag på 12 grader
1 dag på 13 grader
1 dag på 14 grader
1 dag på 15 grader
1 dag på 16 grader
1 dag på 17 grader
1 dag på 18 grader
30 dager på 4 grader

Kommentarer

12 liter kokt inn til 2 liter, karamellisert.


[BBcode]