Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Cacao Nibs, Candi Syrup, Hasselnøtt
Brygget
27. november 2016
Flasket
19. desember 2016
Alkoholstyrke
11,5%
Farve (EBC)
133
OG/FG
1,114 / 1,028
Bitterhet (IBU)
75,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

7.6kg Pale Ale
0.85kg Havregryn
0.6kg Sjokolade Malt
0.45 CaraGold
0.45kg Roasted Barley
0.45kg Caramunich III
0.45kg Special B
0.30kg Carapils
0.45kg Candi Syrup D-90
0.30kg Demerarasukker

Humle og krydder

40g Chinook 13% - 60min
30g Chinook 13% - 30min
50g Mandarina Bavaria 7,6% - 15min
50g Mandarina Bavaria 7,6% - 5min

Andre ingredienser

12g CaCO3 - mesk
6g NaHCO3 - Mesk
6g Lactic Acid - Mesk
1stk Servomyces - 15min
1ts Gjærnæring - 15min
0.5 stk Whirlfloc - 15min
150g Cacao nibs - Sekundær
100ml Hasselnøtt essens - Ved flasking

Meskeinformasjon

Dobbeltmesk med Speidel 20.
Runde 1:
64C - 60min
77C - 5min
6L Skyllevann på 79C (For å erstatte væsketap til malt)
Runde 2:
64C - 60min
77C - 5min
8L Skyllevann på 79C

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

Ca. 700 milliarder

Informasjon om gjæring

To stegs starter på hhv 2 og 5L fra en pakke gjær.

Kommentarer

- Cacao nibs ble røstet 10min på 150C og trukket 7 dager i rom.
- Cacao nibs sammen med rom ble tilsatt på sekundær 10 dager før flasking.
- 1/2 pakke rehydrert CBC-1 til karbonering.
- Primet med 76g sukker til 18L.


[BBcode]