Klasse
6C Imperial IPA
Brygget
27. desember 2014
Flasket
12. februar 2015
Alkoholstyrke
5,0%
Farve (EBC)
18
OG/FG
1,048 / 1,014
Bitterhet (IBU)
45,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
18,0l
Mengde ferdig øl
16,0l
Gjærbare ingredienser

3,90 kg Pilsner malt
100 g cara lys
180 g cara red

Humle og krydder

25 g Magnum 13,0 % Alpha
24 g Fuggles 4,3 % Alpha

Dryhops:
36 g Sryrian golding celeia 1,7 % Alpha
18 g Cascade 7 % Alpha

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Meske inn 72 grader
66 grader i 50 min.
72 grader i 15 min.
78 grader i 10 min.
Avmesking 78 grader.

Gjærtype

WLP 002

Gjærmengde

2 Kapsler

Informasjon om gjæring

7 dager på 22 grader hoved gjæring til F.G.
Tilsetter dryhops på andre dag av gjæring for 7 dager.
Etter hoved gjæring var ferdig setter jeg brygget kald for 7 dager på 2 grader.
Tapper brygget deretter over på fat til karbonisering med 5 g/l for 4 uker.

Kommentarer


[BBcode]