Klasse
3A Helles bock/Maibock
Brygget
22. desember 2013
Flasket
1. november 2014
Alkoholstyrke
7,7%
Farve (EBC)
17
OG/FG
1067 / 1010
Bitterhet (IBU)
26,0 (T)
Karbonering
F
Filtrert
nei
Mengde vørter
28,0l
Mengde ferdig øl
25,5l
Gjærbare ingredienser

Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 4533 g
Munich Malt 20 EBC 15 EBC 1983 g
Cara Munich 100 EBC 120 EBC 188 g
Cane Sugar (light) 20 EBC 1000 g

Humle og krydder

Perle 6.4% alpha 47 g 60 minutes
Tettnanger 3.8% alpha 47 g 10 minutes

Andre ingredienser

Tilsetter 1 kg. sukker i 2 liter vann 25.12.2013

Meskeinformasjon

67 grader i 60 min, skylling 78 gr.. Mye tull under meskingen. Avbrøt på Speidelen og avsluttet i kjøleboksutstyret. Dessverre er det meg det noe feil med, og ikke Speidelen.

Gjærtype

WLP833

Gjærmengde

2 rør, starter

Informasjon om gjæring

10-12 degrees C for 21 days.

Kommentarer

Vannet ut til 7,7 % ved fating/flasking, i forhold til de 25,5 liter i gjæringskaret.


[BBcode]