Klasse
8D Porter
Brygget
6. februar 2016
Flasket
25. februar 2016
Alkoholstyrke
7,3%
Farve (EBC)
58
OG/FG
1,072 / 1,022
Bitterhet (IBU)
40,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
16,0l
Mengde ferdig øl
15,0l
Gjærbare ingredienser

3,5 kg Mørk Munichmalt (TF)
1,0 kg Maris Otter Pale Malt (TF)
0,2 kg Chocolate malt (TF / 900 EBC)
0,2 kg Crystal Malt (TF / 120 EBC)

Humle og krydder

70 g Goldings (3,8 % AA) - 60 min
17 g Goldings (3,8 % AA) - 10 min

Andre ingredienser

3,3 g Kalk
2,5 g NaCl
2,1 g Natron
1,4 g Kalsiumklorid

Meskeinformasjon

68 C (22 liter) i 65 minutter
74 C utmesk (10 min)
Skyller med 1 liter (til pre-boil er på 20 liter)

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæres på ca 20 grader i 2 uker

Kommentarer


[BBcode]