Klasse
9E Imperial stout
Brygget
27. februar 2013
Flasket
14. mars 2013
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
204
OG/FG
1090 / 1028
Bitterhet (IBU)
98,6 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
18,0l
Mengde ferdig øl
15,0l
Gjærbare ingredienser

5000 gram TF pale
1000 gram TF chocolate
1000 gram TF rye
1000 gram bestmalz wheat
750 gram TF brown
750 gram bestmalz munich
700 gram weyermann smoked
500 gram TF roasted barley
300 gram TF amber

Humle og krydder

50 gram nugget pellets 13%, 60 minutter
60 gram saaz pellets 3,5% 15 minutter
60 gram saaz pellets 3,5% 5 minutter

Andre ingredienser

6 gram kritt i mesk.
En halv teskje irish moss i 15 minutter.

40 gram eikeflis lagt i Makers Mark bourbon i tre uker, videre lagt i gjæringskaret til 9 liter av vørteren de siste fem dagene av gjæringstiden. Bourbonet ble først silt av eikeflisene.

Meskeinformasjon

To timers mesk på 65 grader.

Gjærtype

Safale US-05

Gjærmengde

Én pakke

Informasjon om gjæring

Ganske stabil temperatur på 19 grader.

Kommentarer


[BBcode]