Klasse
13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser
Honning, lakrisrot og lagret på cognacmarinerte eikechips
Brygget
10. februar 2013
Flasket
24. februar 2013
Alkoholstyrke
9,45%
Farve (EBC)
119
OG/FG
1102 / 1030
Bitterhet (IBU)
128,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
74,0l
Mengde ferdig øl
64,0l
Gjærbare ingredienser

14 kg pilsnermalt
3kg flaked oats
3kg munich I
2kg smoked malt 17ebc
1,5kg roasted barley
1kg brown malt
0,5kg Special B
0,5kg Peat smoked malt 5,5ebc
0,5kg chocolate 800ebc
0,5kg black malt 1300ebc
450g honning

Humle og krydder

226g chinook 11,1% first wort
114g Magnum 14,9%, 60 minutter

112g lakrisrot kokt 15 minutter

Marinerte eikechips 1 uke i cognac og tilsatte 1 uke i gjæringsspannet før flasking

Andre ingredienser

irish moss, gjærnæring

Meskeinformasjon

68 grader i 75 minutter

Gjærtype

WLP004

Gjærmengde

starter ihht mrmalty

Informasjon om gjæring

19 grader under stormgjæring og økte til 21 grader når gjæringen roet seg.

Kommentarer

Honningen ble tilsatt mot slutten av stormgjæringen når temperaturen ble økt til 21 grader, 450g på 20 liter øl


[BBcode]