Klasse
7A Weizen/Weissbier
Brygget
30. desember 2013
Flasket
11. januar 2014
Alkoholstyrke
5,1%
Farve (EBC)
6
OG/FG
1,045 / 1,006
Bitterhet (IBU)
12,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
19,5l
Mengde ferdig øl
18,5l
Gjærbare ingredienser

2 kg pilsnermalt
2 kg hvetemalt

Humle og krydder

60 min - 30 gram Saaz (3.2% AA)

Andre ingredienser

0.5 teskje White Labs gjærnæring

Meskeinformasjon

Mesket inn på 67 grader med 24 liter i Speidel.
Rørte en gang i mesken etter en halvtime og fikk maltfontene som nektet å gi seg. Overstyrte resten av prosessen og gikk rett til utmesk, så dårlig utbytte.
Skylte med 4.5 liter vann på 78 grader, som satte seg fast og krevde at jeg stakk hull i maltsengen.

Kan ikke anbefale dette meskeprogrammet, egentlig.

Gjærtype

Wyeast 3068

Gjærmengde

Yeastcalc Starter

Informasjon om gjæring

1 uker på 17 graders måltemperatur. Svingninger mellom 16 og 18. Økt til 19 graders måltemperatur siste uken.

Kommentarer

Ølen smaker Mye Bedre med bunnfall enn uten.


[BBcode]