Klasse
9E Imperial stout
Brygget
28. oktober 2016
Flasket
17. november 2016
Alkoholstyrke
13,5%
Farve (EBC)
93
OG/FG
1120 / 1032
Bitterhet (IBU)
69,0 (B)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
38,0l
Mengde ferdig øl
320,0l
Gjærbare ingredienser

0,6 kg spes B
0,6 kg choco malt
0,6 kg Black malt
1,2 kg Hvete malt
0,5 kg cara 118
1 kg cara hell
3 kg munich lys
13 kg pale malt
1,5 kg demerasukker

Humle og krydder

100 gr chinook 60 min
100 gr Northern Brewer 30 min
100 gr Northern Brewer 10 min

Andre ingredienser

Gjænæring, protablock,

Meskeinformasjon

60 min 65 gr
15 min 72 gr
15 min 77 gr

Gjærtype

Slurry us-o5

Gjærmengde

Ca 3 dl (tykk)

Informasjon om gjæring

Gjær 3. gen
17 gr under stormgjæring
19,5-20 gr resten av tiden
100 % oksygen før tilsatt gjær og ny runde med oksygen etter ca 6 timer

Kommentarer

Kabonert med 5,3 gr demerasukker PR liter.
Pluss us-05 tørrgjær ved kabonering.
Lagret 4 gr etter ferdig kabonert


[BBcode]