Klasse
11B Mørk sterk belgisk ale
Brygget
12. august 2014
Flasket
1. januar 2015
Alkoholstyrke
11,1%
Farve (EBC)
55
OG/FG
1100 / 1020
Bitterhet (IBU)
36,9 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
19,0l
Gjærbare ingredienser

2,50 kg Pilsen (BestMälz) (3,0 EBC)
2,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,0 EBC)
0,50 kg Caramunich I (Weyermann) (100,5 EBC)
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC)
0,15 kg Melanoidin (BestMälz) (69,0 EBC)
0,10 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)
1,20 kg Light Dry Extract (15,8 EBC)
1,30 kg Candi Syrup, D-90 (177,3 EBC)

Humle og krydder

25,00 g Aurora [9,20 %] - Boil 60,0 min - 27,4 IBUs
25,00 g Hallertauer Hersbrucker [2,80 %] - Boil 30,0 min - 6,4 IBUs
25,00 g Styrian Goldings [1,70 %] - Boil 20,0 min - 3,1 IBUs

Andre ingredienser

4,00 g Chalk
2,00 g Baking Soda
2,00 g Calcium Chloride
2,00 g Gypsum

Meskeinformasjon

One step single infusion - 75 min @ 65degC

Gjærtype

WLP530

Gjærmengde

1 pack 2L starter

Informasjon om gjæring

Begynte på 18degC, økte gradvis til 23degC i løpet av 4 dager. Holdt på 23degC i 4 dager, senket så gradvis til 19 over 4 dager. lot stå på 19 grader i 8 dager

Kommentarer


[BBcode]