Klasse
13F Klassisk norsk juleøl
Brygget
24. september 2012
Flasket
21. oktober 2012
Alkoholstyrke
6,3%
Farve (EBC)
36
OG/FG
1063 / 1014
Bitterhet (IBU)
25,2 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
55,0l
Mengde ferdig øl
50,0l
Gjærbare ingredienser

10kg Munich I
2,25kg Pilsnermalt
0,5kg special b
0,5kg crystal 150
0,5kg crystal 50
0,5kg crystal 300
0,3kg muscovado

Humle og krydder

18g saaz 2,9% first wort 90 minutter
54g saaz 2,9% 60 minutter
38g hallertauer mittelfrueh 4% 30 minutter

Andre ingredienser

irish moss, gjærnæring, kalk i mesken

Meskeinformasjon

52 grader i 30 minutter
69 grader i 30 minutter

Gjærtype

wlp830

Gjærmengde

starter ihht mrmalty

Informasjon om gjæring

10 grader i 14 dager, diacetylrest i 2 dager 14 grader, lagring i 2 uker med temperaturfall til 1 grad over 1 uke

Kommentarer


[BBcode]