Klasse
13B Krydret øl (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser
Lakrisrot, kanel, stjerneanis, vaniljestang
Brygget
24. september 2017
Flasket
9. oktober 2017
Alkoholstyrke
8,5%
Farve (EBC)
123
OG/FG
1,085 / 1,025
Bitterhet (IBU)
45,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
20,0l
Mengde ferdig øl
18,0l
Gjærbare ingredienser

4,75 kg Best Pale Ale
0,75 kg Weyermann Caramunich III
0,5 kg Warminster Brown Ale
0,5 kg Weyermann Munich II
0,375 kg Weyermann Carafa Special I
0,375 kg Weyermann Carafa Special III
0,25 Weyermann Beech Smoked Malt
0,5 kg Mørk Cassonade - tilsatt i kok

Humle og krydder

27 g Northern Brewer (9,3 %) - 60 min kok
18 g Perle (8 %) - 60 min kok
15 g Cascade (6,5 %) - hotstand i 30 min
15 g Saaz (3,8 %) - hotstand i 30 min

10 g lakrisrot - 30 min kok
0,4 g kanel, malt - hotstand i 30 min
1 g stjerneanis, malt - hotstand i 30 min

Tinktur: ble trukket i 1 dl Vikingfjord Vodka 37,5 % i 7 døgn og tilsatt i ølet på dag 8:
2 stk Madagascar Bourbon vaniljestenger (ca. 3 gram per)
0,4 gram kanelstang, oppknekt

Andre ingredienser

Vannjustering:
1,4 g gips
2,7 g kalsiumklorid
3,6 g natron

1 g melkesyre i skyllevann.

Meskeinformasjon

66 grader - 75 min
76 grader - 10 min

Gjærtype

WLP001

Gjærmengde

Ca 400 mrd celler

Informasjon om gjæring

Gjæret på 18 grader i 4 døgn,
19 grader i 1 døgn
20 grader i 9 døgn

Kommentarer


[BBcode]