Klasse
5C Engelsk dark mild
Brygget
10. februar 2017
Flasket
24. februar 2017
Alkoholstyrke
3,7%
Farve (EBC)
36,5
OG/FG
1,038 / 1,010
Bitterhet (IBU)
23,0 (T)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
65,0l
Mengde ferdig øl
57,0l
Gjærbare ingredienser

7 kilo Maris Otter Pale malt
0,6 kilo Crystal malt
0,6 kilo Dark Crystal malt
0,3 kilo Pale Chocolate malt
0,2 kilo Amber malt
0,2 kilo Brown malt
270 gram sukker til flaskekarbonering

Humle og krydder

70 gram East Kent Goldings (6,5%) i 60 minutter

Andre ingredienser

11 gram natron i mesk
8,25 gram Kalsiumklorid i mesk + 2,25 gram i skyllevann
5,5 gram kritt (CaCo3) i mesk
5,5 gram Gypsum i mesk + 1,5 gram i skyllevann
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok
1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok

Meskeinformasjon

67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

Gjærtype

WLP 002 English ale

Gjærmengde

2 rør + starter

Informasjon om gjæring

7 dager, 18 grader
7 dager, 20 grader
14 dager flaskekarbonering, 20 grader

Kommentarer


[BBcode]