Klasse
9C Foreign extra stout
Brygget
21. oktober 2012
Flasket
24. februar 1013
Alkoholstyrke
8,3%
Farve (EBC)
1000
OG/FG
1086 / 1023
Bitterhet (IBU)
39,2 (O)
Karbonering
N
Filtrert
nei
Mengde vørter
27,0l
Mengde ferdig øl
26,0l
Gjærbare ingredienser

10000 gram Weyermann pale malt

4500 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 170 grader i 20 min

1800 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 250 grader i 60 min (Mørk kaffe)

1200 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 230 grader i 60 min (Medium kaffe)

340 Weyermann pale malt varmebehandlet i 250 grader i 80 min (Brendt)

1500 gram havre Bjørns lettkokt
1260 gram Muntons sjokolade malt

Humle og krydder

68 gram Challenger blomst 6% i 60 min

Andre ingredienser

Meskeinformasjon

Mesket med 45 liter vann i 67 grader i 1 time.
1,5 time siling.

Gjærtype

Wyeast 1728

Gjærmengde

2 pakker

Informasjon om gjæring

Gjæret i 14 grader i 13 dager.
Ettergjæret i 14 grader på fat i 8 dager.
Lagret ved 0-4 grader i 4 mnd.

Kommentarer

Ølets EBC er ikke lett å regne ut, da spesialmalten er hjemmebehandlet. Fargen er brunsort.


[BBcode]